Hamlet on the Road

Hamlet on the Road

Ve středu 16. 11. 2022 vyjeli žáci z 8. a 9. ročníku za kulturním zážitkem do Brna, který se uskutečnil v divadle Radost. Jednalo se o divadelní představení Hamlet on the Road na motivy tragédie Williama Shakespeare.

Ráno jsme se všichni setkali na vlakovém nádraží v Zaječí a mezitím, co jsme čekali na vlak, jsme si udělali pár fotek. Všichni jsme byli natěšení a nadšení, že jsme se po covidové pauze mohli vydat za kulturou. Celé vystoupení v nás vyvolalo několik emocí, převažovaly však ty dobré.

Po divadelním vystoupení jsme měli objednaný workshop s paní lektorkou, která se nám snažila více objasnit, o čem divadelní představení bylo. Pracovali jsme ve skupinách, společnými silami jsme složili rodokmen postav z Hamleta a poté jejich charakteristiku. Na konec byla taková třešnička na dortu, že jsme ve skupinách měli za úkol rozdělit si role a vymyslet jednu pozici, která nejlépe vystihovala tu danou postavu. V té pozici jsme museli být tak dlouho, dokud spolužáci neuhodli, co jsme za postavu. Také jsme si vyzkoušeli, jaké je být herci na pódiu, když na ně svítí různá světla a oni publikum nevidí.

Celé divadelní představení jsme si opravdu všichni moc užili a odcházeli jsme z něj s úsměvem na tváři. Na závěr jsme to zakončili rozchodem ve Vaňkovce. Celý výlet se nám vydařil a my jsme byli jen rádi, že jsme mohli zažít něco nového.

Valérie Frýbertová, 8. ročník